06-29384483 / 06-37009784 info@astridenanneke.nl

Zingen in de Zorg

Toen we in 2020 begonnen met Zingen in de Zorg hadden we nooit kunnen bedenken dat dit zo hartverwarmend en dankbaar is om te doen. Sindsdien hebben we al op ontzettend veel locaties van o.a. Patyna, Noorderbreedte, Alliade en Stichting Zuidoost Zorg mogen zingen. Inmiddels zijn we op verschillende locaties al meerdere keren geweest. We krijgen vaak te horen: “wanneer komen jullie weer?”. Een goed teken, want onze liedjes sluiten goed aan bij de beleving van bewoners van zorgcentra. We zien mensen opfleuren, meezingen, een traantje wegpinken of juist heel rustig zitten met een tevreden blik in de ogen. Een voet die meetapt, een mevrouw die achter haar rollater meebeweegt, een dansje met de welzijnscoach; we maken van alles mee. Zowel mensen op de PG afdeling als op de afdeling somatiek kunnen onze liedjes waarderen. We luisteren naar de behoefte van de bewoners en stemmen daar ter plekke ons repertoire op af.

Muziek draagt bij aan het welzijn van mensen. Zowel jong als oud kan enorm van muziek genieten. Het haalt herinneringen op, het maakt je blij en bij speciale liedjes word je geraakt. Dat geldt ook zeker voor onze oudere medemens die in een zorgcentrum woont. Daarom komen wij graag bij zorgcentra zingen.

Ons repertoire is divers en aansprekend voor de bewoners, maar ook voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers. Wij zingen Nederlandstalige liedjes van vroeger en nu.

Een greep uit onze liedjeslijst:

  • Het Dorp – Wim Sonneveld
  • De Mallemolen – Heddy Lester
  • De Glimlach van een Kind – Willy en Willeke Alberti
  • Ik geef je een roosje m’n Roosje – Conny Vandenbosch
  • Droomland – André Hazes en Paul de Leeuw
  • Zo heerlijk rustig – Wim Sonneveld
  • Als de liefde niet bestond – Toon Hermans
  • Ome Jan – Willeke Alberti
  • Laat me – Ramses Shaffy
  • Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

We bieden een mooi mix waarbij iedereen altijd iets herkenbaars hoort. We treden zowel in de recreatieruimte op voor grote groepen, als op de huiskamers van kleinschalig wonen locaties. En bij warm weer kunnen we ook buiten in de tuin optreden. We stemmen het volume goed af, op wat er gewenst is. Met onze eigen meegebrachte muziekinstallatie kunnen we alle kanten op.

Wij hebben repertoire voor een optreden van minimaal een uur, waarbij we meestal halverwege een korte pauze inlassen. Maar je kunt ook kiezen voor een korter optreden, als we bijvoorbeeld twee keer op 1 middag op verschillende huiskamers mogen komen zingen. Voor de ouderenzorg werken we met zeer aantrekkelijke tarieven, dus neem gerust contact op voor meer informatie.

Wil je ons boeken of heb je nog vragen dan kun je ons bellen op 0629384483 (Anneke) of 0637009784 (Astrid) of ons mailen op info@astridenanneke.nl.  

Lees hier ons interview met Uitblinkers in de Zorg, januari 2021

Wij treden regelmatig op bij locaties van:

Patyna

Noorderbreedte

Zuidoostzorg

Meriant